Onnea kevään ylioppilaille sekä myös pienempiä voittoja saaneille

Eletään taas sitä aikaa vuodesta, kun lehdet ovat pullollaan ylioppilasaiheisia juttuja. Kirjakaupoissa on satoja erilaisia ylioppilaskortteja ja koruliikkeet mainostavat upeita ylioppilaskoruja. Kaikkialla on kuitenkin unohdettu ne ammattioppilaitoksista valmistuvat raskaan työn raatajat ja arjen sankarit. Edistyneemmät osaavat sentään toivottaa onnea valmistuville.

 

Lehtien otsikoista voi lukea suoraan vallitsevat asenteet: ”Kevään kaikkien ylioppilaiden nimet” ”Parhaat lahjat uusille ylioppilaille”. Iltalehdessä oli haastateltu kahdeksan ällän ylioppilasta, joka hakee kaikkien yllätykseksi lääkikseen. Missä on haastattelut Liisa Lähihoitajasta, joka pyyhki viidentoista mummon takamukset tunnissa tai Antti Autoasentajasta, joka vaihtoi moneen kymmeneen kiesiin öljyt yhden työpäivän aikana? Tai miksemme saa lukea Siru Siivoojasta, joka siivosi viidet oksennukset puolessa tunnissa? Entä Daniel Datanomi, joka pelasi ennätykselliset 100 tuntia WoWia putkeen? Miksei heidän työtään arvosteta?

 

Miksi yhteiskunnassa ei arvosteta ammatillista koulutusta? Kaikki tietävät Lukiolaisten kirjakaupan, Akateemisen kirjakaupan, Yliopiston kirjakaupan ja Yliopiston apteekin mutta tietääkö kukaan Rasva-amisten autopajaa tai Amitsu-Lissun parturi-kampaamoa? Minä en ainakaan.

 

Jos osaisin liittää tähän kuvan, niin liittäisin ruusun. Se olisi kaikille kevään valmistuville oli kyseessä sitten lukio, ammattikoulu, ammattikorkeakoulu, yliopisto tai autokoulun kakkosvaihe. Onnittelut teille.

A B

Ärsyttävää tekstiä ja vääriä mielipiteitä viljelevä uusbloggaaja, jolla on kuulemma hyvä mielikuvitus (mutta väärällä tavalla)

Ei kommentteja. Kommentoi ensimmäisenä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *