Muut alustat

Irkkiporukka on kautta aikojen käyttänyt mm. puhechattia pelailuun ja vaihtelun vuoksi. Ventrilo ja Mumble olivat alkuaikoina suosittuja. Myöskin pikaviestimien yleistyttyä moni siirtyi puhtaasti WhatsAppin kaltaiseen Telegram-ryhmään keskustelemaan.

Tällä sivulla on eriteltynä kaikki muut alustat, joilla pulinaa voi harrastaa.

Telegram

Pulinan Telegram-ryhmä on sen verran aktiivinen, että noin 30 henkilöä jatkaa keskustelua siellä. Tästä porukasta valtaosa ei enää käytä perinteistä irkkiä ollenkaan. Jos haluat liittyä Telegramiin, kysy kutsua vaikkapa Nefastokselta.

Telegram-pääkanavan lisäksi on olemassa toinen Telegram-kanava, jonne IRC-keskustelut siltaavat, liity tästä (Telegramin pääkanava ei ole sillattuna, koska idea ei saanut kannatusta).

Google Hangouts

Google Hangouts ovat olleet ehkä puhe/videochateista suosituimpia. Perustetaan Hangouts-miitti aina kun fiilistä löytyy. Tässä arkistokuvassa fiilistelyä näytöltä vuodelta 2010. Tuolloin Machinae Supremacyn laulaja Robert vieraili kanavamme Google-videopuhelussa.

Mumble

Mumble on kuin Ventrilo, vastaavanlainen VOIP-tekniikkaa käyttävä ”puhelin”. Mumblea käytettiin kanavalla silloin tällöin. Tällä hetkellä tiedossa on j-tek:in tarjoama palvelin Upmaniassa (todennäköisesti ei enää tosin toiminnassa).

Palvelin: mn2.upmania.eu
Portti: 52158

Ventrilo

Ventrilo (”Ventti”) on ohjelma, jolla voi keskustella puheen avulla. Ventti toimii käytännössä samalla periaatteella kuin irkkikin, mutta tekstivilinän sijaan kanavilla kirjaimellisesti puhua pälpätetään – ilman tekstiä. Pulinan Ventrilo-serveri toimii versiolla 2.1, jonka voit ladata tästä (10,1 mt) (ei enää toiminnassa).

Palvelin: Ei toiminnassa juuri nyt
Portti: Ei toiminnassa juuri nyt

Discord

Discordissa ei hirveästi tapahdu, mutta IRC-keskustelut siltaavat sinne. Tervetuloa!