Muut alustat

Irkkiporukka on kautta aikojen käyttänyt mm. puhechattia pelailuun ja vaihtelun vuoksi. Ventrilo ja Mumble olivat alkuaikoina suosittuja. Myöskin pikaviestimien yleistyttyä moni siirtyi puhtaasti WhatsAppin kaltaiseen Telegram-ryhmään keskustelemaan. Tällä sivulla on eriteltynä kaikki muut alustat, joilla pulinaa voi harrastaa.

Telegram

Pulinan Telegram-ryhmä on sen verran aktiivinen, että noin 30 henkilöä jatkaa keskustelua siellä. Tästä porukasta valtaosa ei enää käytä perinteistä irkkiä ollenkaan. Jos haluat liittyä Telegramiin, kysy kutsua vaikkapa Nefastokselta.

Google Hangouts

Google Hangouts ovat olleet ehkä puhe/videochateista suosituimpia. Perustetaan Hangouts-miitti aina kun fiilistä löytyy. Tässä arkistokuvassa fiilistelyä näytöltä vuodelta 2010. Tuolloin Machinae Supremacyn laulaja Robert vieraili kanavamme Google-videopuhelussa.

Mumble

Mumble on kuin Ventrilo, vastaavanlainen VOIP-tekniikkaa käyttävä ”puhelin”. Mumblea käytettiin kanavalla silloin tällöin. Tällä hetkellä tiedossa on j-tek:in tarjoama palvelin Upmaniassa (todennäköisesti ei enää tosin toiminnassa).

Palvelin: mn2.upmania.eu
Portti: 52158

Ventrilo

Ventrilo (”Ventti”) on ohjelma, jolla voi keskustella puheen avulla. Ventti toimii käytännössä samalla periaatteella kuin irkkikin, mutta tekstivilinän sijaan kanavilla kirjaimellisesti puhua pälpätetään – ilman tekstiä. Pulinan Ventrilo-serveri toimii versiolla 2.1, jonka voit ladata tästä (10,1 mt) (ei enää toiminnassa).

Palvelin: Ei toiminnassa juuri nyt
Portti: Ei toiminnassa juuri nyt

Discord

Kuulemma Discordikin on. Viimeisimmän tiedon mukaan (fusil) kanavalla ei ole elämää.