Irkkiin selaimella

Selainirkki on kehittynyt todella hyväksi viimeistään 2020-luvulla. Helppous/paremmuusjärjestyksessä suosittelemme seuraavia.

1. The Lounge

Pulinan oma The Lounge löytyy osoitteesta chat.pulina.fi. Ei muuta kuin nimimerkkiä valitsemaan ja irkkaamaan! Jos haluat IRCCloudin/irssin kaltaisen pysyvän instanssin, joka toimii myös mobiilissa, sinulla täytyy olla oma serveri tai Pulina-Shelli. Katso myös mac app.

2. IRCCloud

IRCCloud on kuin The Lounge, mutta sijaitsee pilvessä ja sen saa sovelluksella kätevämmin mobiiliin. Neljän euron kuukausimaksullisessa versiossa instanssi säilyy taustalla samaan tyyliin kuin Telegrammeissa ja WhatsAppeissa. Luo tunnus IRCCloudin sivuilla, yhdistä sitten palvelimelle Quakenet ja kanavalle #pulina.

3. QuakeNet Webchat

Vanhaan QwebIRCiin pohjautuva Qnetin webchatti ei ole ollenkaan hassumpi vaihtoehto nykypäivänäkään. Ehkä vähän vanhahtanut, mutta toimiva. Löytyy osoitteesta webchat.quakenet.org.

4. Kiwi IRC

Kiwi IRC oli kova juttu joskus. On se joidenkin mielestä vieläkin, siksi mainitsemisen arvoinen. Tästä linkistä pääsee suoraan Pulinalle.