Säännöt

Jotta kaikilla olisi kivaa, tässä nyrkkisäännöt mustaa valkoisella:

 1. Noudata IRC-etikettiä
 2. Ole kiva, jos suinkin mahdollista.
 3. Älä ärsytä tahallasi. Kaikkia ei tietenkään voi miellyttää, vahvat mielipiteet ovat OK, kunhan keskustelu on asiallista. Järkeä saa käyttää. Käyttäydy niin kuin livenäkin voisit kuvitella käyttäytyväsi, ihminen ihmiselle.
 4. Älä jaa ikävää sisältöä, pornoa tai muita haitallisia trappilinkkejä, eli linkkejä, joista ei voi arvata mitä linkin takaa paljastuu. NSFW (Not Safe For Work) -varoitus annettava etukäteen, jos linkki on sillä rajalla.
 5. Älä trollaa tai peeloile. Jos tätä on pakko harrastaa, tee se edes hyvin, eli niin, että kaikilla on hauskaa.
 6. Älä raiskaa bottia, eli suolla komentoja jatkuvalla syötöllä. Scriptkiddieily kielletty, eli turha yrittää kaivaa botista bugeja komentojen kautta. Koodin pitäisi olla toimivaa, mutta jos löydät bugeja, paikkaile niitä botin kaatamisen sijaan GitHubissa.
 7. Pidä jutut terveinä, jos mahdollista. Oudot ja sekavat jutut ärsyttää, jos niistä ei saa kukaan koppia. Koitetaan välttää överiksi meneviä juttuja liittyen esimerkiksi vahvoihin päihteisiin, väkivaltaan, mielenterveysongelmiin ja terveen ihmisen mieltä järkyttäviin asioihin, jos suinkin mahdollista. Pulina on avoin keskustelukanava, eikä mikään psykoterapiaohjelma.
 8. Älä loukkaa tahallasi muita ihmisiä tai mene henkilökohtaisuuksiin. Jos lunta on tullut tupaan kohdallasi, olet todennäköisesti rikkonut jotain edellä mainittua sääntöä. Operaattoreilla on oikeus käyttää mielivaltaisuuttaan, jos keskustelu menee kohtuuttomiin.
 9. Yksi nick riittää. Älä vaihda nimimerkkejä koko ajan, yritä päättää joku tietty. Jos nimimerkki on jo käytössä tai verkko heittää alt-nickin käyttöön esimerkiksi alaviivalla, se ei haittaa.
 10. Älä ole jore. (tietäjät tietää)
 11. Jos tulet bannatuksi, ulina ei auta. Jos yllä listattujen asioiden vuoksi olet saanut bannit, älä liity kanavalle uudestaan eri nimimerkillä ja jatka samaa sekoilua.

Sääntörikkomus johtaa /kick tai /kickban, aina hyvästä syystä. Tarkoitus ei ole olla ilkeä tai natsi ja suurin osa on varmasti sitä mieltä että Pulina on kanavista rennoimmasta päästä, mutta maalaisjärki ja hyvän maun rajat pitää olla, ettei ihan homma karkaa lapasesta.

Hauskaa irkkailua!