Säännöt

Jotta kanava olisi kaikille viihtyisä ja turvallinen, tässä #pulina-kanavan viralliset säännöt, joita jokaisen tulee noudattaa. Sääntöjen noudattamatta jättäminen ja niiden kritisoiminen johtaa ensin knockoutiin (kick + 5min ban) ja jatkuessaan pysyvään kanavalta poistamiseen (permban).

Aika ajoin kanavalle joudutaan lisäämään +m, joka tarkoittaa sitä että vain +v (voice) flägin omaavat voivat puhua. Pyydä siis puheoikeus operaattorilta, jos haluat puhua. Muista, että oikeus kirjoitteluun voidaan viedä, jos käyttäydyt huonosti.

 1. Finnish only. Vain suomea. #antisocial @ irc.zoite.net is a good active channel in English.
 2. Älä soita suutasi opeille. Pulina ei ole demokratia ja kanavan operaattorit (käyttäjät, joilla on @-merkki nimimerkin edessä) ovat valtuutettuja tekemään itsenäisiä ja mielivaltaisia päätöksiä. Jos #pulina, sen operaattorit, säännöt tai ihmiset eivät miellytä, suosittelemme etsimään toisen IRC-kanavan tai muun alustan, niitä on netti pullollaan.
 3. Noudata IRC-etikettiä.
 4. Ole ystävällinen, jos suinkin mahdollista. Ollaan ihmisiä ihmisille, ongelmineen.
 5. Ei slurreja, eli rasistisia tai muilla tavoin halventavia, toksisia tai haukkuvia ilmaisutapoja ja sanoja. Jätetään n-sanat, t-sanat, h-sanat ynnä muut kokonaan pois (automaattinen kick, toistuvasta kickban).
 6. Älä ärsytä tahallasi. Kaikkia ei tietenkään voi miellyttää, vahvat mielipiteet ovat OK, kunhan keskustelu on asiallista. Järkeä saa käyttää. Käyttäydy niin kuin livenäkin voisit kuvitella käyttäytyväsi, ihminen ihmiselle.
 7. Älä jaa ikävää sisältöä, pornoa tai muita haitallisia trappilinkkejä, eli linkkejä, joista ei voi arvata mitä linkin takaa paljastuu. NSFW (Not Safe For Work) -varoitus annettava etukäteen, jos linkki on sillä rajalla.
 8. Älä trollaa tai peeloile. Jos tätä on pakko harrastaa, tee se edes hyvin, eli niin, että kaikilla on hauskaa.
 9. Älä höykytä bottia, eli suolla komentoja jatkuvalla syötöllä. Scriptkiddieily kielletty, eli turha yrittää kaivaa botista bugeja komentojen kautta. Koodin pitäisi olla toimivaa, mutta jos löydät bugeja, paikkaile niitä botin kaatamisen sijaan GitHubissa.
 10. Älä sekoile, ellei se ole osa vitsiä. Pidä jutut selkeinä ja terveinä, jos mahdollista. Jos jätit lääkkeesi ottamatta tai vedit liikaa viinaa tai huumeita, älä floodaa kanavaa täyteen huuruisia hajatelmiasi, joista kukaan ei ota tolkkua. Oudot ja sekavat jutut saattavat hämmentää, ahdistaa ja ärsyttää. Koitetaan välttää överiksi meneviä juttuja liittyen esimerkiksi vahvoihin päihteisiin, väkivaltaan, mielenterveysongelmiin ja terveen ihmisen mieltä järkyttäviin asioihin. Pulina on avoin keskustelukanava, mutta ei mikään psykoterapiaohjelma. Asioista saa ja pitää puhua, mutta mielellään selvin päin ja niin että keskustelu kulkee molempiin suuntiin. Jos tarvitset jutusteluapua, tsekkaa esim. Päihdelinkki: Mistä apua? ja Mieli.fi chat.
 11. Nollatoleranssi huumausaineille. Jätä päihdekeskustelut muualle, hyvä paikka näihin on esim. Päihdelinkki.fi. Bannivasaraa seuraa, jos avaudut huumekokeiluistasi.
 12. Älä loukkaa tahallasi muita ihmisiä tai mene henkilökohtaisuuksiin. Jos lunta on tullut tupaan kohdallasi, olet todennäköisesti rikkonut jotain edellä mainittua sääntöä. Operaattoreilla on oikeus käyttää mielivaltaisuuttaan, jos keskustelu menee kohtuuttomiin.
 13. Noudata turvallisemman tilan periaatteita. Älä oleta, älä syrji, vältä äärimmäistä käytöstä ja ääri-ilmiöitä. Tykkäätkö kuittailla ja perseillä huviksesi? Ei kuulu tälle kanavalle.
 14. Yksi nick riittää. Älä vaihda nimimerkkejä koko ajan, yritä päättää joku yksi tietty, jolla sinut tunnetaan. Jos nimimerkki on jo käytössä tai verkko heittää alt-nickin käyttöön esimerkiksi alaviivalla, se ei haittaa.
 15. Jos tulet bannatuksi, ulina ei auta. Älä privaa tai kitise, että banni ei ollut oikeutettu. Jos olet saanut bannit, sille on syynsä. Älä liity kanavalle uudestaan eri nimimerkillä tai VPN:n voimin jatkaen samaa sekoilua. Usko kerrasta.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Hauskaa irkkailua!

Sääntöjä päivitetty viimeksi 5. toukokuuta 2024.