Tietoa

#pulina on Roni ”rolle” Laukkarisen vuonna 2008 perustama IRC-kanava Quakenetissä. Perusperiaatteena on se, että juttuseuraa löytyisi aina.

Pulina on pyhitetty päämäärättömälle ja vapaalle pulinalle. Tarkoituksena oli alunperin luoda kanava niille jotka haluavat vain höpötellä kaikenlaisten ihmisten kanssa ihan mistä tahansa aiheesta.

Pulinan loi rolle tiistaina, 8. huhtikuuta kello 13:11:22 vuonna 2008 (saman näet useimmilla IRC-ohjelmilla kirjoittamalla kanavalla /mode #pulina). Seuraavaksi kanavalle liittyi Rollen silloinen kihlattu, nykyinen vaimo mustikkasoppa, josta tuli kanavan toinen ylläpitäjä.

Säännöt

Aivan ensimmäisenä, lue IRC-etiketti, jos et sitä ole vielä tehnyt. Pulinalla ei montaa sääntöä ole ja monet itsestäänselvät ja kirjoittamattomat säännöt ovatkin aina päteneet kanavalla. Jotta kaikilla olisi kivaa, tässä nyrkkisäännöt mustaa valkoisella:

1. Pyri olemaan kiva, älä ärsytä tahallasi. Kaikkia ei voi miellyttää ja vahvat mielipiteet ja muuten asiallinen keskustelu tietysti erikseen, mutta järkeä saa käyttää.
2. Ei pornoa, eikä muita haitallisia trappilinkkejä (suom. linkkejä, joista ei voi arvata mitä sieltä paljastuu ja jotka osoittautuvat esimerkiksi ei-työpaikkaystävällisiksi kuviksi)
3. Ei turhaa jatkuvaa provosointia tai vittuilua
4. Trollaaminen ja peeloilu on so last season ja jos sitä on pakko harrastaa, tee se edes hyvin
5. Älä käytä sateenkaaren värejä tahallasi
6. Älä raiskaa bottia, eli suolla komentoja jatkuvalla syötöllä. Niin kuin kohtuus kaikessa, myös tässäkin. Älä myöskään tapa bottia kommenoilla kuten !math tai liiallisilla väreillä, vaikka kuinka tekisi mieli olla kovis-scriptkiddie. Botin tekniikka on vanhaa, mutta toimivaa ja jos sen haluat pitää kanavalla, sitoudut käyttäytymään bottia kohtaan asiallisesti. Jos jatkuva hölmöily jatkuu, toimintoja tai koko botti voidaan poistaa kanavalta kokonaan, eikä sitten kenelläkään ole kivaa.

Sääntörikkomus johtaa kickiin tai pieneen jäähyyn opin harkinnan mukaan ja toistuvasti banneihin. Tarkoitus ei ole olla natsi ja suurin osa on varmasti sitä mieltä että Pulina on kanavista rennoimmasta päästä, mutta terveen järjen roti ja hyvän maun rajat pitää olla, ettei ihan homma karkaa lapasesta.

Käyttäjät

Pulinalla höpöttää päivittäin ihmisiä eri kolkasta palloa. Alla olevalla kartalla näkyy osa irkkaajista. Kartalle pääsee halutessaan, eikä omaa tarkkaa osoitetta tarvitse ilmoittaa, pelkkä kaupunki riittää. Näin saamme hieman summittaista tietoa mistä eri paikkakunnalta irkkaajat ovat kotoisin.

Näytä #pulina suuremmalla kartalla

Historia

On vahvistettu että #pulina-kanava on ennen ollut muutaman tyypin pikkukanava, mikä käy ilmi mm. muutamasta irc-quotesta (Scrinin #pulina on tämä #pulina, RouVixin ”vanha pulina”). Kanava kuitenkin tuolloin vuosia sitten hylättiin, eikä sen silloiset omistajat ole katkeria nykyisestä käytöstä. Irc-quotesista muutamat löytyneet quotet eivät viittaa kanavaamme, vaan joko tähän alkuperäiseen, tai sitten kanavaan jonka nimeä quoten lähettäjät eivät ole halunneet julkaista ja ovat sattumalta päätyneet kirjoittamaan #pulina -tekstikenttään…

#pulina sai alkunsa muutaman pikkukanavan yhdistämisestä. Näihin kanavaryppäisiin kuuluivat mm. #rolleweb (nyk. rollemaa), #soppanen, ja #kesämaa. Halusimme että samalla kanavalla olisivat kaikki tutut, ja muutkin olisivat tervetulleita.

Tilastot

Kanavasta on olemassa kokonaistilastot, jotka laskevat dataa perustamishetkestä tähän päivään sekä kuukausitilastot, joka laskee vain kuluvan kuukauden aikaiset löpinät.

Keväästä 2014 on myös Quakenetiltä löytyvät omat laadukkaat statsit, jotka tosin laskevat vain authanneiden pölinät. Authista lisää tietoa Quakenetin sivuilla.

Jos unohdat mistä statsit löytää, voit aina käyttää kanavakomentoa !statsit.

Blogi

Pulina avasi blogin uusien sivujen myötä, eli kesäkuun alusta 2010 lähtien, kieli poskessa -meiningillä. Blogin tarkoitus on hieman laajentaa pulinaa muuallekin kuin irkkiin. Perinteisen kirjoittelun myötä blogissa nähdään myös kirjoituksia irkistä ja Internet-ilmiöistä.

Huutele kanavalla tai privassa, jos bloggailu kiinnostaa.