Mikä Pulina?

#pulina on Roni ”rolle” Laukkarisen vuonna 2008 perustama IRC-kanava Quakenetissä. Perusperiaatteena on se, että juttuseuraa löytyisi aina niin introverteille kuin ekstroverteillekin. Pulina on ollut mieluisa paikka erityisesti nörtti-ihmisille, joilla ei ole luontaista kompetenssia olla sosiaalinen IRL (irkkislangia, joka tarkoittaa In Real Life). Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla nörtti ollaksesi kiinnostunut irkkaamiseesta. IRC kuuluu kaikille.

Pulina on pyhitetty päämäärättömälle ja vapaalle pulinalle. Tarkoituksena oli alunperin luoda kanava niille jotka haluavat vain höpötellä kaikenlaisten ihmisten kanssa ihan mistä tahansa aiheesta.

Pulinan loi Rolle tarkalleen ottaen tiistaina, 8. huhtikuuta kello 13:11:22 vuonna 2008 (saman näet useimmilla IRC-ohjelmilla kirjoittamalla kanavalla /mode #pulina). Seuraavaksi kanavalle liittyi Rollen silloinen kihlattu, nykyinen vaimo mustikkasoppa, josta tuli kanavan toinen ylläpitäjä.

Historia

On vahvistettu että #pulina-kanava on ennen ollut muutaman tyypin pikkukanava, mikä käy ilmi mm. muutamasta irc-quotesta (Scrinin #pulina on tämä #pulina, RouVixin ”vanha pulina”). Kanava kuitenkin tuolloin vuosia sitten hylättiin, eikä sen silloiset omistajat ole katkeria nykyisestä käytöstä. Irc-quotesista muutamat löytyneet quotet eivät viittaa kanavaamme, vaan joko tähän alkuperäiseen, tai sitten kanavaan jonka nimeä quoten lähettäjät eivät ole halunneet julkaista ja ovat sattumalta päätyneet kirjoittamaan #pulina -tekstikenttään…

#pulina sai alkunsa muutaman pikkukanavan yhdistämisestä. Näihin kanavaryppäisiin kuuluivat mm. #rolleweb (nyk. rollemaa), #soppanen, ja #kesämaa. Halusimme että samalla kanavalla olisivat kaikki tutut, ja muutkin olisivat tervetulleita.

Tilastot

Kanavasta on olemassa kokonaistilastot, jotka laskevat dataa perustamishetkestä tähän päivään sekä kuukausitilastot, joka laskee vain kuluvan kuukauden aikaiset löpinät.

Keväästä 2014 on myös Quakenetiltä löytyvät omat laadukkaat statsit, jotka tosin laskevat vain authanneiden pölinät. Authista lisää tietoa Quakenetin sivuilla.

Jos unohdat mistä statsit löytää, voit aina käyttää kanavakomentoa !statsit.

Käyttäjät

Pulinalla höpöttää päivittäin ihmisiä eri kolkasta palloa. Tällä Google-kartalla näkyy osa irkkaajista. Kartalle pääsee halutessaan, eikä omaa tarkkaa osoitetta tarvitse ilmoittaa, pelkkä kaupunki riittää. Näin saamme hieman summittaista tietoa mistä eri paikkakunnalta irkkaajat ovat kotoisin.

Näytä #pulina suuremmalla kartalla

Blogi

Pulina avasi blogin uusien sivujen myötä, eli kesäkuun alusta 2010 lähtien, kieli poskessa -meiningillä. Blogin tarkoitus on hieman laajentaa pulinaa muuallekin kuin irkkiin. Perinteisen kirjoittelun myötä blogissa nähdään myös kirjoituksia irkistä ja Internet-ilmiöistä.

Huutele kanavalla tai privassa, jos bloggailu kiinnostaa.