Pulina IRC Shell-käyttöohje ja UKK

Pulinan IRC-shellejä luodaan tällä hetkellä ainoastaan kanavalla pitkään aktiivisesti irkanneille. Kysele kanavalla, jos olet kiinnostunut. Shellin ominaisuuksista voit lukea täällä.

Kuinka käytän irssiä pulinashellillä?

Yhdistäminen irssillä: ssh tunnuksesi@pulina.fi
Salasana ssh:lle: (saamasi yksilöllinen salasana)

Irkkiin pääset komennolla: tmux a

Pois pääset ctrl + A + D näppäinyhdistelmällä. Tämän jälkeen pääset palaamaan irssiin aina komennolla tmux a.

Kuinka käytän pulinashelliä IRCiä mobiilissa tai selaimessa?

Yhdistäminen The Loungella (selain, mobiili, toimii missä vain ja muistaa backlogit) tapahtuu osoitteeessa irc.pulina.fi.

tunnus: tunnuksesi
salasana: (saamasi yksilöllinen salasana)

The Lounge toimii myös puhelimella ja sen saa kätevästi Android/iPhone-puhelimissa puhelimen kotiruutuun selaimen valikosta (iPhone: Safari, Android: Chrome) tai The Loungen asetuksista (”Add app”).

Kuinka käytän omaa IRC-sovellustani, vaikka mIRCiä?

Yhdistäminen millä tahansa IRC-clientillä (siis ihan millä tahansa, vaikka mIRCillä) onnistuu myös, sillä irssi instanssi proxyttaa yhteyttä ulospäin. Yhdistä seuraavin tiedoin:

Yhdistettävä palvelin: chat.pulina.fi
Portti: (saamasi yksilöllinen porttinumero)
Autentikoi salasanalla: (saamasi yksilöllinen salasana, huom! tämä on eri kuin ssh tai selainsalasana)

Huom! Omaa IRC-sovellusta käyttäen näytetään aina yhteyshetkellä oleva backlog, mutta koko login näkee aina irssin tai irc.pulina.fi puolelta. Tämä siksi, koska oma paikallinen sovellus ajetaan omalla laitteella kun taas irssi ja irc.pulina.fi ajetaan palvelimella, jolla ne hyrräävät aina taustalla, johon vain yhdistät. Loogista, vai mitä?

En pääse irssiin, tein varmaan jotain… mikä avuksi?

Saatoit tappaa tmux/screen -prosessin vahingossa ja ehkä irssi jäi taustalle ajoon? Tarkista ensin onko irssejä ajossa, komennolla:

ps aux |grep irssi

Jos käyttäjänimesi vieressä on irssi-prosessi, tuhoa se ensin komennolla (Laita numeron 123456 tilalle numero joka näkyy samalla rivillä irssin kanssa äskeisen komennon tulosteessa):

kill -9 123456

Tämän jälkeen käynnistä tmux uudelleen komennolla tmux ja sen jälkeen kirjoita irssi käynnistääksesi irssin. Seuraavan kerran kun irkkaat, älä avaa uutta irssiä irssi-komennolla vaan kirjoita sen sijaan tmux a päästäksesi suoraan irssiin. On tärkeää että ajossa on vain yksi irssi instanssi per käyttäjä!

Ei siltikään toimi?

Jos sinulla on mitä tahansa ongelmia pulinashellin käytössä, voit aina laittaa /msg rolle Apua, irkki ei toimi, tai Telegrammin kautta. Rolle vastailee heti kun kerkiää.