macOS

Myös Macilla pääsee yleensä irkkiin Internet-selaimen avulla. Jos ei huvita asentaa sovellusta käyttöön, katso ensimmäisenä Irkkiin selaimella-ohje.

Katso kaikki sovellukset

The Lounge app (vaatii Pulinashellin)

The Lounge tuo modernit toiminnallisuudet IRCiin. The Lounge on selaimeen pohjautuva avoimen lähdekoodin sovellus, mutta sitä voi käyttää myös appin kautta. Lounge näyttää tältä.

• Mahtava käyttöliittymä
  • Erilaisia teemoja
  • Toimii heittämällä
  • Moderneja ominaisuuksia, kuten linkkien esikatseluja ja jopa avatareja, IRCissä
  • Tiedostojen lähetystoiminto (toimii myös leikepöydältä liitettynä)
  • Pulinashellin omaavilla aina päällä ja tukee backlogia
  • Desktop app rakennettu siten, että vaatii Pulinashell-tunnukset

Näin otat The Loungen appin käyttöösi

1. Itse käännetty (nativefier) Electron-pohjainen app tukee testatusti macOS Catalina ja Big Sur -versioita. Lataa tästä (72,4 MB)
  2. Pura zip ja siirrä The Lounge.app Applications/ -kansioon
  3. Käynnistä The Lounge.app
  4. Kirjaudu sisään irc.pulina.fi varten luoduilla pulinashell-tunnuksillasi
  5. Paremman ICNS-kuvakkeen saat ladattua tästä

IRCCloud Desktop

IRCCloud tuo modernit toiminnallisuudet IRCiin. IRCCloud on selaimeen ja pilvipalvelimeen pohjautuva kaupallinen sovellus, mutta sitä voi käyttää myös appin kautta.

• Mahtava käyttöliittymä
  • Erilaisia teemoja
  • Toimii heittämällä
  • Moderneja ominaisuuksia, kuten linkkien esikatseluja ja jopa avatareja, IRCissä
  • Tiedostojen lähetystoiminto
  • Jos haluat liittyä salasanasuojatuille kanaville tai pysyä taustalla paikalla ja säilyttää keskustelut, maksaa 4 € / kk

Näin otat IRCCloudin käyttöösi

1. Lataa IRCCloud Desktop täältä
  2. Käynnistä IRCCloud
  3. Luo IRCCloud-tunnus avautuvasta ikkunasta tai kirjaudu sisään yläkulmasta Sign in here, jos sinulla on jo IRCCloud-tunnus.
  4. Kirjoita Hostname -kohtaan QuakeNet (listasta pitäisi löytyä automaattisesti)
  5. Valitse nimimerkkisi ja koko nimesi
  6. Kirjoita kanavalistaan #pulina
  7. Paina Join network -nappulaa

Textual

Maailman suosituin IRC-sovellus Macille, tai niin he väittävät (Textual is the world’s most popular application for interacting with Internet Relay Chat (IRC) chatrooms on macOS.). Textual näyttää oletuksena tältä.

• Hyvä käyttöliittymä
  • Erilaisia teemoja, myös itse teemattavissa
  • Panostettu tietoturvaan
  • Moderneja ominaisuuksia, kuten linkkien esikatselu
  • Maksullinen

Näin otat Textualin käyttöösi

1. Lataa Textual täältä
  2. Käynnistä Textual
  3. Lisää palvelin alhaalta + kuvakkeesta kohdasta Add Server.
  4. Palvelimen osoitteeksi irc.quakenet.org
  5. Lisää kanava alhaalta + kuvakkeesta kohdasta Add Channel, kirjoita #pulina.
  6. Klikkaa oikealla palvelimesta ja valitse Connect

LimeChat

LimeChat on yksinkertainen, mutta toimiva irkkiclient Macille. Myös kehityksessäkin, löytyy GitHubista. LimeChat näyttää oletuksena tältä.

• Ilmainen
  • Helppo
  • Erilaisia teemoja, myös itse teemattavissa
  • Tukee useampaa ikkunaa samassa näkymässä
  • Moderneja ominaisuuksia, kuten linkkien esikatselu
  • Hieman kömpelö ”old school” käyttöliittymä

Näin otat LimeChatin käyttöösi

1. Lataa LimeChat täältä
  2. Käynnistä LimeChat
  3. Lisää aukeavaan New Connection ikkunaan nimimerkkisi kohtaan Your nickname.
  4. Palvelimen (IRC server) osoitteeksi irc.quakenet.org
  5. Lisää kanava (Channels) kohtaan + kuvakkeesta ja kirjoita #pulina.
  6. Klikkaa oikealla palvelimesta ja valitse Connect

Irssi

Irssi on tekstipohjainen komentorivisovellus ja sitä voi käyttää myös Macilla Terminalin avulla joko suoraan tai SSH:n/moshin kautta irkkishellin välityksellä.

• Ilmainen
  • Erilaisia teemoja, myös itse teemattavissa
  • Laajennettavissa lisäosilla
  • Ei moderneja ominaisuuksia, kuten linkkien esikatselua
  • Vaatii yleensä säätöä
  • Hieman kömpelö ”old school” käyttöliittymä

Näin otat Irssin käyttöösi natiivisti Macilla

Huom! Mikäli ns. ”irssishelli-irkkaaminen” kiinnostaa, jossa IRC client on aina päällä taustalla, lue esimerkiksi Nerokalan shelliohje tai navigoi itsesi Pulina IRC Shell-käyttöohjeeseen. Tämän ohjeen avulla IRC on ainoastaan päällä silloin kun käytät konetta:

1. Avaa Terminal
  2. Asenna Homebrew
  3. Asenna irssi komennolla brew install irssi
  4. Kirjoita irssi
  5. Aseta nimimerkkisi komennolla /set nick nimimerkkisi
  6. Yhdistä QuakeNetiin komennolla /connect irc.quakenet.org
  7. Yhdistä kanavalle komennolla /join #pulina