Pulina IRC Shell-käyttöohje

Pulinan IRC-shellejä luodaan tällä hetkellä ainoastaan kanavalla pitkään aktiivisesti irkanneille. Kysele kanavalla, jos olet kiinnostunut. Shellin ominaisuuksista voit lukea täällä.

Irssi-käyttö

Yhdistäminen irssillä: ssh tunnuksesi@pulina.fi
Salasana ssh:lle: (saamasi yksilöllinen salasana)

Irkkiin pääset komennolla: tmux a

Pois pääset ctrl + A + D näppäinyhdistelmällä. Tämän jälkeen pääset palaamaan irssiin aina komennolla tmux a.

Selain- ja mobiilikäyttö

Yhdistäminen The Loungella (selain, mobiili, toimii missä vain ja muistaa backlogit) tapahtuu osoitteeessa irc.pulina.fi.

tunnus: tunnuksesi
salasana: (saamasi yksilöllinen salasana)

The Lounge toimii myös puhelimella ja sen saa kätevästi Android/iPhone-puhelimissa puhelimen kotiruutuun selaimen valikosta (iPhone: Safari, Android: Chrome) tai The Loungen asetuksista (”Add app”).

Käytä omaa IRC-sovellustasi

Yhdistäminen millä tahansa IRC-clientillä (siis ihan millä tahansa, vaikka mIRCillä) onnistuu myös, sillä irssi instanssi proxyttaa yhteyttä ulospäin. Yhdistä seuraavin tiedoin:

Yhdistettävä palvelin: chat.pulina.fi
Portti: (saamasi yksilöllinen porttinumero)
Autentikoi salasanalla: (saamasi yksilöllinen salasana, huom! tämä on eri kuin ssh tai selainsalasana)

Huom! Omaa IRC-sovellusta käyttäen näytetään aina yhteyshetkellä oleva backlog, mutta koko login näkee aina irssin tai irc.pulina.fi puolelta. Tämä siksi, koska oma paikallinen sovellus ajetaan omalla laitteella kun taas irssi ja irc.pulina.fi ajetaan palvelimella, jolla ne hyrräävät aina taustalla, johon vain yhdistät. Loogista, vai mitä?