irc

Mitä ylläpidolle kuuluu?

Pulinan blogi on viettänyt pitkään hiljaiseloa. Kukaan ei lisäkseni ole innostunut bloggaamaan, näemmä. Tai sitten kaikilla on ihan yhtä kiire. Kanavan operaattoreille kuuluu hyvää, ainakin itselleni.

Pidempiaikainen hiljaiseloni kanavalla on johtunut ajanpuutteesta, ei siitä ettenkö haluaisi irkata. Tai no, ei oikeastaan ajanpuutteestakaan, vaan siitä että on ollut niin paljon muuta tekemistä. IRC on aina auki toisessa ikkunassa ja käytän sitä privakeskusteluihin, bitlbeen kautta skypetykseen, mesetykseen ja Facebook-chattailyyn – kätevää kun kaikki on IRCissä. Lisäksi olen paljon pyörinyt devauskanavilla. Pulina on vaan jäänyt vähemmälle jostain kumman syystä.

Osittain syynä on se, että pistin oman firman pystyyn tänä keväänä. Jos mielit bloggailla tänne ja irkkaat kanavalla, pistä minulle viestiä. Jos kaipailet itsellesi, yrityksellesi tai bändillesi nettisivuja, samaan paikkaan voi pistää viestiä. :-) irkkaillaan!

Eripuraa aiheuttanut estolista

Pulinan botti kummitus on ylennetty valvojaksi. Suurimpia muutoksia ovat mm. bannien hallinta, aktiivisten irkkaajien voicettaminen, ja lista kielletyistä sanoista. Etenkin viimeiseksi mainittu on herättänyt tuohtumusta. Päätös tapahtui lähinnä minun osaltani. En vain jaksanut katsella kolmatta viikkoa tällaista:

<rolle> Ostinpa maitoa.
<pertti> penismaito
<rolle> Ok.
<tali> penis suuhun 666

Kyllä minä jonkun aikaa ja toisinaan siedän rumien puheiden katselua, mutta täysin pointiton ja järjetön perseily ei pidemmällä tähtäimellä kiinnosta. Se on sama millä aikavälillä sitä tapahtuu, ja suoraan verrannollinen siihen esimerkiksi mitä viime yönä tapahtui (nimimerkki PULSU_ sanoi noin 100 kertaa ja vähän päälle ”painukaa vittuun kaikki”).

Mitä tahansa mitä omistaja tai op isolla kanavalla tekee, haukut saa kuitenkin joltakin taholta osakseen. Joidenkin mielestä mikä tahansa päätös on väärä.

Sananvapauteen on turha vedota, sitä ei ole keneltäkään riistetty. Tällä hetkellä estolistalla on tasan 1 sana, ja sekin aiheuttaa sanktiota vain jos sillä aloittaa lauseen. Kanavalta saa milloin vain poistua, mutta on aika lapsellista vetää herneet nenään parin sanan takia, tai siitä että ei saa sanoa ”penis haisee hassulta”.

Kannattaa muistaa sananvapauteen vedotessa myös tämä:

Mikäli sananvapautta käytetään loukkaamaan jotakin toista oikeushyvää, kuten oikeutta kunniaan tai yksityisyyteen taikka yhteiskuntarauhaa, rikoslainsäädännössä on punnittu, kumpi on tärkeämpi oikeushyvä. Sellaisia rangaistaviksi säädettyjä tekoja, joissa tekijä käyttää väärin sananvapauttaan, nimitetään sananvapausrikoksiksi. Suomen lainsäädännössä ja Euroopan unionissa muun muassa yhteiskuntarauhaa vaarantavat, kansanryhmää vastaan kiihottavat viestit taikka toisen kunniaa loukkaavat lausumat eivät kuulu sananvapauden piiriin.

Anteeksi vain kun olen taas se paska op, mutta tosiaan tällä kanavalla ei tarvitse irkata jos niin v*tuttaa. En yritä olla ilkeä millään tapaa, haluan vain että hieman rauhoituttaisiin. Pidetään pulina kivana kanavana jatkossakin, jookos? :-)

Käyttäjäennätykset paukkuu!

Sunnuntaina kanavalla havaittiin pitkästä aikaa käyttäjäennätys. Yhtä aikaa irkkaajia oli tuolloin paikalla 112 (satakaksitoista!). Viimeksi ennätys tehtiin torstaina, jolloin käyttäjiä oli paikalla 104. Sitä ennen pitkään käyttäjäennätys on ollut 99. #pulinasta on selvästi tullut vuoden sisään erittäin suosittu!

Koska #pulina on enemmänkin jo yhteisö kuin IRC-kanava, olen pyrkinyt sopan kanssa tapaamaan irkkaajia ihan oikeastikin. Jotkut kanavalla irkkaajat ovat jo kavereita entuudestaan, mutta kanavalta ollaan saatu myös uusia kavereita. Suurin osa tapaamisista on varmaan ollut miiteissä, mutta nähty ollaan ilman miittiäkin.

Tuossa pari viikkoa sitten (onko siitä jo niin pitkä aika) tapasimme mustikkasopan kanssa j-tekin Jyväskylän asemalla. Oli mukava tavata, ja täytyy sanoa että j-tek on yhtä kiva irl (”in real life”) kuin ircissäkin. Tätä ennen tapasimme fusilin, Japen, ja Scrinin Linnanmäellä, josta kirjoitin omassa blogissani.

Minä tai soppa tai molemmat olemme nähneet pulinalaisista jo ainakin seuraavat:

 1. Speadfreak (parikin kertaa)
 2. Lorien (vanha tuttu, ei ole muuten nyt irkannut pitkään aikaan)
 3. Abeand (eikä hänkään)
 4. Scrin (montakin kertaa, itse varmaan kolme tai neljä kertaa)
 5. Nudke
 6. hekez (vanha kaveri jo)
 7. PassengeR (vanha kaveri passekin)
 8. elaie (irkistä vissiin tutustuttiin alunperin, mutta vanha kaveri alkaa jo olla
 9. Q-tio (samoin hän)
 10. fusil (montakin kertaa tavattu
 11. Asbe (oli ensin irl-työkaverini ennen irc-kaveruutta)
 12. Anicyna (tavattu varmasti ennen irc-aikaa jo)
 13. FeQ (pari kertaa nähty)
 14. gerrye (vanha tuttu jo)
 15. JeBaZ (sivariaikojen kaveri, siis ennen irc-aikaa irl-kaveri)
 16. kukkaistytto (siskoni)
 17. eDu- (kerran olen tavannut)
 18. Jeremia (hänet myös kerran)
 19. Japetus (vanha tuttu, ja Veeran vanha kaveri samoista piireistä)
 20. Bakufu (ennen irc-kaveruutta irl-työkaveri)
 21. Mecha (sama juttu Mechalla)
 22. naquar (tapasin Mechan kautta)
 23. Stsip (ei varmaan irkkaa enää pulinalla, mutta samoissa piireissä pyöritty ja tavattu useamminkin)
 24. |Halko| (parisen kertaa tavattu)
 25. Kopsu (lapsuuden kaveri ja myöhemmin uudestaan kaveri, tunnettu jo ennen irc-aikoja)
 26. McPolo (kerran tavattu irl, soppa useammin)
 27. Avaruusnuija (vain soppa nähnyt irl, tulee tällä viikolla todennäköisesti Jyväskylään)
 28. makekin (vanha kaveri)
 29. Monkee (kerran tavannut, Mechan kautta)
 30. Raana (monta monta kertaa, asuu nykyään naapurissa)
 31. tira (kerran olen tavannut)
 32. Unksi (soppa tavannut, minä en)
 33. Saltsi (rollen vanha tuttu)
 34. Kottis (vanha tuttu alkaa olla jo)
 35. Schim (pari kertaa törmätty)
 36. Schitzophrenia (samoissa piireissä, nähty usein)
 37. Marko (kerran tavattu)
 38. Hiiva (muutaman kerran tavattu
 39. Hupakko (vakiokamaa Hupakin :))
 40. Reijo (kerran nähty)
 41. Tukkis (vanha tuttu)
 42. Niffu (samat piirit)
 43. canfly (ei enää irkkaa kanavalla, mutta vanha tuttu)
 44. rsl (rsl samoin vanha tuttu, eikä enää irkkaa kanavalla)
 45. razzle (rolle tavannut)
 46. lantzi (soppa tavannut)
 47. domi (soppa tavannut)

Siinäpä ne taisi olla. Jos joku teistä tapaamistani tyypeistä unohtui, sano minulle niin lisään listaan :-)