sivut

Mitä kuuluu?

Monet ovat varmaan huomanneet ajoittaisen poissaolevuuteni kanavalla. Se johtuu yksinkertaisesti siitä että työni syö suurimman osan ajastani. Iltaisin ja viikonloppuisin olen väsynyt tai sillä tuulella etten jaksa pahemmin irkkailla. Teen työkseni nettisivuja, web-kehitystä, sosiaalisen median päivittelyä, joten luonnollisesti irkkailen silloin tällöin töistäkin. Aina ei vain kuitenkaan kerkiä.

Siksi olisikin kiva nähdä teidän juttuja täällä bloginkin puolella. Jos olet innokas bloggaaja (tai vaikka vähemmänkin innokas), voin luoda sinulle tunnukset niin että pääset kirjoittelemaan. incidencen kanssa mietittiin jos kehitettäisiin tänne nettisivujen puolelle jonkinlainen profiili-kuvagalleriasysteemi (sori dafis kun en ole vieläkään kerinnyt ryhtyä toimeen!). Saa nähdä tuleeko tapahtumaan vielä tänä vuonna. Kovat on ainakin suunnitelmat.

Karttaa ei ole päivitelty, sinne pääsee myös halutessaan. Laittakaa vaan privaviestiä mulle. Mukavaa nähdä että kanavalle on tullut uusiakin. Yllättävän moni tyypeistä mennyt minulta ohi. Voin silti ylpeänä sanoa että olen tavannut reilusti yli puolet pulinalaisista. Hyvä porukka. Jatkakaa.

Ilmoitusluontoista

Ilmoittelen vain että pulinan twitteriin ei enää tule mahtavia IRC-linkkejänne. Syynä scriptin hajoaminen. Ei ehdi/jaksa korjailla. Päivittelen Twitteriä vähän verkkaisempaan tahtiin taas jollakin turhalla. Rakas bottimme kummitus on muutenkin ollut päivittämättä, joten jotkut scriptit saattavat tökkiä. Näistä varmaan tunnetuin !horo eli päivän horoskooppi, joka vaatii pienen potkun perseelle aina jos kummitus sattuu lentämään pihalle. Onneksi botti pysyy pitkään kerrallaan paikalla, joten tätä joutuu tekemään harvoin.

Kolmas juttu minkä huomasin tänään, on ne scriptit jotka vaikuttavat tämän www.pulina.fi sivun toimintaan, eli käyttäjämäärä ja topic. Jos netti meillä katkee (ja luonnollisesti minä, mustikkasoppa ja kummitus (sekä shellin minulta ottaneet zardag ja uuppi) lentävät pihalle), myös sivut hajoavat hetkeksi. Jos joku jää rikki, ilmoittakaa minulle!

Muut botin ominaisuudet eivät oikeastaan yski, nämä pari vain. Muistakaahan ilmoittautua kesäkuun miittiin! Sitä innolla odotellessa.

Browser hijack

Pulinan sivuilla oli tapahtunut Browser Hijack, eli sivuston metatagia oli sorkittu niin että Googlenkin hakutulokset ohjaavat mynkään. En tiedä mitä kautta, omilla koneillani ei ainakaan ollut viruksia.

Nyt kaiken pitäisi toimia taas normaalisti.

Ilmoitelkaa jos sivuilla ilmenee ongelmia. Minä en töiltäni ja kiireiltäni aina edes muista sivuston olemassaoloa :-)

EDIT 30.1.2012: Löytyi vielä jotain injektointia tuosta meidän hienosta scrollerista… Jos olette ihmetelleet miksi sivu ohjaa toisinaan tanaan-pulistu.php -scriptiin, se johtui tästä!. Miten lie päässeet ryökäleet muokkaamaan. Pitänee laittaa rajut oikat nyt ja katsoa miten tietoturvaa voidaan täällä parantaa. Foorumi lähtee muuten pian pois käytöstä, sitäkin pommittaa botit eikä enää mitään käyttöä. Pidetään keskustelua yllä kanavan puolella!